Ingredienser
125 g smør
1½ dl hakket bladselleri
1½ dl gulerødder, hakket
2½ dl løg, hakket
60 g mel
1 liter hønsebouillon
3 ds. hakkede tomater
2 tsk. sukker
1 tsk. tørret merian
1 tsk. tørret basilikum
3 laurbærblade
friskkværnet peber
½ tsk. karry
3 tsk. koncentreret tomatpure
½ liter piskefløde eller 2½ dl piskefløde + 2½ dl mælk
Fremgangsmåde
Sauter selleri, gulerødder og løg i smør til de er bløde. Rør mel i og steg 1 minut. Tilsæt langsomt bouillon og rør godt. Tilsæt tomater, sukker, merian, basilikum, laurbær, karry, friskkværnet peber og tomatpure. Læg låg på og kog i 1 time ved svag varme.
Tag af varmen og fjern laurbærblade. Blend i blender. Sæt over varmen igen. Hæld fløde i og varm igennem.